Kako postići puno radno vrijeme bez boli?

Kvalitetno rješenje za radoholičare!

Proljeće je mnogima od nas omiljeno godišnje doba; priroda se budi, dani su duži, a većina bi nas voljela kad bi se sunčano vrijeme zadržalo dulje od 24 sata. Zašto?

Složit ćete se kako je „novo normalno“ povezalo naše obiteljske i poslovne živote pri čemu je granicu između njih sve teže naći. Dom se pretvara u novo radno mjesto, a radno vrijeme traje i dulje nego smo navikli. Pred kompjuterima, elektroničkim uređajima i mobitelima, sjedimo u nepravilnom položaju i značajno duže nego je naše tijelo naviklo, a kad nam se uz to još prišulja i proljetni umor, tijelo nam daje jasne znakove da smo možda i pretjerali.

Složit ćete se da nije jednostavno prisjetiti se pravilnog držanja, sjedenja i adekvatnoj potpori kralježnice kad su naša računala pronašla svoje mjesto na kuhinjskom stolu, a stolice za blagovanje postale nove uredske stolice. Pogotovo u situaciji kada mislimo da je sve privremeno, međutim, naše tijelo pamti bez obzira što mi smatramo kako je sve privremeno.

Što učiniti i kako olakšati bolove u vratu, vratnoj kralježnici, leđima? Kako poboljšati cirkulaciju u tijelu zbog dugotrajnog sjedenja?

  • Redovito radite dragocjene pauze. Ako je moguće, češće u danu prekinite posao na kojem radite kako biste protegnuli noge. Ukoliko možete, u svoju dnevnu rutinu uvedite hodanje koje će pridonijeti vašem općem zdravlju. Primjerice, nabavku namirnica ujutro prije posla ili odlazak do pošte obavite pješice, a popodnevnu rutinu nakon posla obogatite laganim šetnjama.
  • Uredsku, ili po novom „blagovaonsku“ stolicu, zamijenite pilates loptom. Sjedenje na lopti pridonijet će jačanju vaših mišića koji postaju snažnija potpora kralježnici, a uz pravilno držanje vašeg tijela ono će postepeno biti i bez boli.
    Ukoliko niste u prilici nabaviti pilates loptu ili kvalitetnu radnu stolicu, pokušajte se što češće ustajati i prekidati dugotrajno sjedenje.
  • Kako biste poboljšali cirkulaciju i spriječili trnce u tijelu, potrebno je ustati od radnog mjesta barem svaka dva sata, napraviti nekoliko čučnjeva ili kružnih pokreta sa zdjelicom. Dizanje ruku u zrak također pomaže poboljšanju cirkulacije tijela ili primjerice kratka šetnja po stanu ukoliko niste u prilici izaći van.
  • Kod dugotrajnog sjedenja pate i mišići. Pri ustajanju i kretanju osjećamo težinu i bol u mišićima te slabiju pokretljivost tijela, kao da nam nedostaje snage. U početku lagana, a kasnije redovita fizička aktivnost, pomoći će tijelu da ostane u formi, a jačanjem mišića stvorit ćemo potporu tijelu zbog koje će izostati ta neugodna bol.

Ipak, radoholičari među nama, svjesni svega što bi bilo i korisno i potrebno tijelu, nismo baš uvijek u prilici primijeniti navedene metode. Za takve situacije i slučajeve, u torbi ili pri ruci, dobro je imati pomoćnika koji će brzo eliminirati blagu do umjerenu bol u tijelu – Lokosol 10 mg/g gel za puno radno vrijeme bez bola.

Lokosol 10 mg/g gel za primjenu na kožu koji sadržava djelatnu tvar diklofenak te djeluje protuupalno i analgetski, a namijenjen je za kratkotrajno ublažavanje blage do umjerene boli kod ozljeda mekih tkiva je onaj „vjerni kolega“ na poslu koji zna kako brzo eliminirati bol i ne otežava nam dodatno dan ionako ispunjen obavezama. Manje od pola minute će biti dovoljno da nanesete Lokosol 10 mg/g gel, a nećete ostaviti traga na rukama i odjeći. Dakle, ipak je moguće provesti puno radno vrijeme bez boli.  

Potražite svoju kutijicu Lokosol 10 mg/g gela za puno radno vrijeme bez bola u ljekarnama.

Plaćeni oglas o lijeku

Prije upotrebe pozorno pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Više savjeta

Newsletter

Poštujući najzahtjevnije standarde farmaceutske proizvodnje, a koristeći se suvremenom tehnologijom i visokom kvalitetom, pacijentima osiguravamo proizvode za odgovorno unapređenje i očuvanje zdravlja uz stručnu preporuku ljekarnika.

Dostavom adrese elektroničke pošte dajete suglasnost Salvusu za elektroničku obradu svih osobnih i neosobnih podataka stavljenih na raspolaganje u skladu s zaštitom privatnosti. Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s primjenjivim propisima. Više informacija.