Bolovi u zglobovima

Nošenje teških vrećica stepenicama ima ozbiljnog protivnika!

Imate li osjećaj da vam ubrzani ritam života ne ostavlja vremena da se primjereno posvetite svom zdravlju? Često brigu o svom tijelu stavljamo na posljednje mjesto jer smo u situaciji da rješavamo obaveze vezane uz posao i obitelj, a onda nam se u jednom trenutku javlja bol kao alarm koji kao da poručuje: „Hej, stani malo, pobrini se za svoje tijelo.“

Bolovi u zglobovima, tetivama i ligamentima otežavaju i najjednostavnije aktivnosti poput nošenja vrećica iz dućana po stepenicama, odlaska na posao i brigu oko stana ili kuće. Najčešći uzrok boli u gležnjevima je uganuće koje se javlja prilikom izvrtanja, npr. kada se spuštamo niz stepenice i zbog nepažnje jednostavno – krivo stanemo.

Prirodna reakcija na bolne zglobove je zabrinutost i frustracija. Međutim, ako je bol blaža ili umjerena, postoji par načina kako je zbrinuti iz udobnosti vlastitog doma:

  • Primjena topline: Osim što umiruje, topla kupka s otopljenom gorkom soli ublažit će bol u zglobovima. Magnezijev sulfat poznat je po tome što opušta mišiće, uklanja višak tekućine iz tkiva i smanjuje otekline.
  • Hladni oblozi: Oticanje zgloba, koje se javlja neposredno nakon ozljede, smanjuje se  primjenom hladnih obloga na upaljeno područje. Led je potrebno zamotati u krpu te prisloniti na ozlijeđeni zglob.
  • Povišenje: Oticanje zgloba se može smanjiti i na način da se povisi otprilike za 10 ili 25 cm iznad razine srca. Ako ležite, otečeni gležanj poduprite čvrstim osloncem, poput knjiga. Tako ćete potaknuti vensku i limfnu drenažu što će rezultirati smanjenjem otekline, odnosno hematoma.
  • Pravilna prehrana: Pravilnom prehranom dugoročno možete poboljšati sastav kostiju i povoljno utjecati na zglobove. Kalcij uzimajte u kombinaciji s magnezijem kako bi poboljšali njegovu razgradnju. Možete ih unijeti kroz dodatke prehrani ili prirodnim putem. Kalcij ćete pronaći u narančama, mandarinama, bademima i bananama, mliječnim proizvodima te zelenom lisnatom povrću, a magnezij u zobenoj kaši, brokuli, bananama i orašastim plodovima.
  • Masaže i tjelovježba: Masaža i vježbe istezanja mogu smanjiti napetost, povećati cirkulaciju i ojačati mišiće. Čak i umjerena tjelovježba, poput običnog kruženja zglobovima i njihova istezanja je poželjna.

Navedene savjete isprobajte u kombinaciji sa Lokosol 10 mg/g gel gelom čiji je aktivni sastojak diklofenak. Gel je namijenjen za primjenu na kožu te djeluje protuupalno i analgetski na ozljede mekog tkiva, poput nagnječenja i istegnuća ligamenata, tetiva i mišića te uganuća zglobova. Diklofenak se akumulira u koži, koja djeluje kao spremnik iz kojeg se lijek postepeno oslobađa u tkiva ispod kože. Kad se javi bol, tu je Lokosol!

Potražite svoju kutijicu Lokosol 10 mg/g gela za puno radno vrijeme bez bola u ljekarnama.

Plaćeni oglas o lijeku

Prije upotrebe pozorno pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Više savjeta

Newsletter

Poštujući najzahtjevnije standarde farmaceutske proizvodnje, a koristeći se suvremenom tehnologijom i visokom kvalitetom, pacijentima osiguravamo proizvode za odgovorno unapređenje i očuvanje zdravlja uz stručnu preporuku ljekarnika.

Dostavom adrese elektroničke pošte dajete suglasnost Salvusu za elektroničku obradu svih osobnih i neosobnih podataka stavljenih na raspolaganje u skladu s zaštitom privatnosti. Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s primjenjivim propisima. Više informacija.